منتديات سندريلا
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

منتديات سندريلا

لاحلى شباب وبنات
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 مسقعه باللحم المفروم بالباشاميل

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
الورد الجورى
مشرف
الورد الجورى


عدد الرسائل : 75
العمر : 28
الموقع : مصر
المزاج : جيد
مزاجي : 0
تاريخ التسجيل : 24/01/2008

مسقعه باللحم المفروم بالباشاميل Empty
مُساهمةموضوع: مسقعه باللحم المفروم بالباشاميل   مسقعه باللحم المفروم بالباشاميل Emptyالإثنين يناير 28, 2008 12:59 pm

مسقعه باللحم المفروم بالباشاميل
سأقدم لكم اليوم المسقعه بطريقه غير المعتاده ارجوان تحوز علي اعجابك
المقادير
***** لعدد 6 افراد
نصف كيلو بذنجان رومي طازج ويكون زو لمعه تدل علي انه طازج
200 جرام طماطم جامده نوعا
100 جرام بصل
50 جرام فلفل رومي اخضر والوان او حريف حسب الرغبه
25 جرام ثوم صحيح
مقدار 2كوب عصير طماطم فريش
معلقه مطبخ معجون صلصله للتلوين
ملح+ فلفل ابيض+ زعتر اخضر+ كمون+ كزبره ناشفه
بقدونيس + كزبره ناشفه
250 جرام لحم مفروم
نصف لتر لبن طازج+ 2معلقه دقيق+ جبنه رومي مبشوره
زيت للتحمير
طريقه التحضير
********* نقطع البذنجان بالطول وليس العرض لعدم ان يشرب زيت التحمير ونرش عليه قليل من الملح ونتركه جانبا ونقطعه مكعبات وليس شرائح
ونقطع الفلفل مكعبات ايضا والبصل ايضا عباره عن مكعبات ( كيوبس )
نعصج اللحم المفروم ونضعه جانبا
ونصنع البشاميل بالطريقه المعتاده ويكون خفيف نوعا عن المعتاد
طريقه التسويه
********* نحمر البذنجان والفلفل والبصل ونضعه علي قطعه من ورق الزبده حتي يتخلص من الزيت الزائد
ونسوي 2كوب الصلصه مع معلقه المعجون مع التوابل
ونضع جميع المكونات داخل طاجن بيركس البذنجان اولا مع الفلفل والبصل والثوم ونضع عليهم الصلصله ونقلبهم بخفه ونفرش البشاميل من اعلي ونرش الجبنه من اعلي وندخل الطاجن الفرن حتي يحمر الوجهه ونطلعه للتقديم
طريقه التقديم
********* يقدم الطاجن مع الارز الابيض او الخبز الاسمر مع اي نوع من السلطه
والف هنا وشفا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ساندي
Admin
ساندي


عدد الرسائل : 234
المزاج : جيد
مزاجي : 0
تاريخ التسجيل : 21/01/2008

مسقعه باللحم المفروم بالباشاميل Empty
مُساهمةموضوع: رد: مسقعه باللحم المفروم بالباشاميل   مسقعه باللحم المفروم بالباشاميل Emptyالثلاثاء فبراير 05, 2008 11:45 am

ميرسي ليكي يا ورد على الموضوع الجميل دة
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://sandy.mam9.com
 
مسقعه باللحم المفروم بالباشاميل
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات سندريلا :: الفئة الأولى :: منتدى الطبخ :: قسم الطبخ-
انتقل الى: